Skip to main content

Historia på Donau-Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent

Historieprofessorn och författaren Dick Harrison tar oss med på en fascinerande kryssning genom Östeuropas historia. Vi har chartrat en båt exklusivt för SvD accent och under en vecka får vi njuta av en klassisk Donaukryssning genom fem länder, Rumänien, Bulgarien, Serbien, Kroatien och Ungern. Vi glider fram på floden och njuter av det vackra landskapet som passerar revy. Den mäktiga Järnporten, där Donau bryter igenom Karpaterna och Balkanbergen, anses vara en av de vackraste platserna längs floden. En smal passage där höga klippor stupar lodrätt ner mot Donau och klippskulpturen av kung Decebalus blickar ner på oss från bergsväggen. Under vår kryssning besöker vi flera historiskt intressanta platser, bland annat de imponerande fästningarna Petrovaradin och Baba Vida, klostret Krusedol, Titos mausoleum och det kungliga palatset i Belgrad samt den kristna nekropolen i Pécs, vilken är upptagen på Unescos världsarvslista. Vårt trivsamma kryssningsfartyg, M/S Vivienne har plats för 140 gäster och är chartrad för SvD accent. Ombord har vi gott om tid att njuta av utsikten, äta gott, umgås och lyssna till vår cicerons initierade och inspirerande föredrag om regionens fascinerande historia.

Sök resa

Flygtider och sammanfattad resplan

Program och fakta i korthet

Dag 1 Flyg till Bukarest, Rumänien. Busstransfer till vårt hotell. (M)
Dag 2 Fm sightseeing i Bukarest, lunch och sedan vidare till Turnu Magurele där vårt fartyg M/S Vivienne väntar. (F, L, M)
Dag 3 Fm kryssning till Vidin, Bulgarien. Em besök i Vidin och fästningen Baba Vida (F, L, M)
Dag 4 Fm kryssning genom Järnporten. Em besök vid den arkeologiska platsen Lepenski Vir, Serbien. (F, L, M)
Dag 5 Belgrad, Serbien. Fm stadsrundtur med buss och besök på Titos mausoleum. Em besök i kungliga palatset Kraljevski dvor (F, L, M)
Dag 6 Novi Sad, Serbien. Fm stadsrundtur med buss inkl besök på fortet Petrovoradin. Em bussutflykt till klostret Krusedol, staden Sremski Karlovici och vinprovning. (F, L, M)
Dag 7 Vukovar, Kroatien. Fm guidad stadsrundtur och vidare med buss till staden Ilok, känd för sina viner. Stadsrundtur och vinprovning. Em kryssning. (F, L, M)
Dag 8 Mohacs, Ungern. Fm bussutflykt till Pécs med besök vid Unescos världsarvet, den tidiga kristna nekropolen. Em kryssning. (F, L, M)
Dag 9 Budapest, Ungern. Hemresa. (F)

Livet ombord
Du kommer dagligen få ett aktuellt program med tider för dagens aktiviteter. Nedan är ett exempel:

06.30                         Frukost för den morgonpigge i salongen
07.00–09.00    Frukostbuffé
10.00–11.00       Dick Harrison föreläser
12.30–14.00       Lunch
14.00–                     Utflykt
16.00–16.30      Té, kaffe och kaka ombord
19.30                          Middag
21.00–                     Musik i salongen
22.30                          Vickning/snacks

Preliminära flygtider
Alla tider angivna i lokal tid och med reservation för tidtabellsförändringar

Från Stockholm, Arlanda med Lufthansa
23 okt               
Stockholm Arlanda–Frankfurt 09.50–12.05, LH 801
Frankfurt–Bukarest                            14.30–17.50, LH 1420
31 okt               
Budapest–Frankfurt                           10.35–12.20, LH 1335
Frankfurt–Stockholm Arlanda  13.25–15.35, LH 806

Från Stockholm, Arlanda, med Lufthansa och Austrian Airlines
23 okt               
Stockholm Arlanda–Wien             10.05–12.15   OS 312
Wien–Bukarest                                        12.45–15.20  OS 781
31 okt
Budapest–Frankfurt                            12.45–14.30   LH 1337
Frankfurt–Stockholm Arlanda   15.55–18.05   LH 804

Från Stockholm, Arlanda med LOT Polish Airlines
23 okt               
Stockholm Arlanda–Warszawa  10.30–12.15   LO 454
Warszawa–Bukarest                             14.35–17.30   LO 645
31 okt               
Budapest–Warszawa                           12.50–14.10    LO 536
Warszawa–Stockholm Arlanda  17.00–18.50   LO 457

Från Köpenhamn, Kastrup, med Lufthansa och Austrian Airlines
23 okt               
Köpenhamn Kastrup–Wien            09.50–11.30    OS 302
Wien–Bukarest                                           12.45–15.20    OS 781
31 okt               
Budapest–Frankfurt                              12.45–14.30     LH 1337
Frankfurt–Köpenhamn Kastrup 16.55–18.25     LH 830

Från Göteborg, Landvetter, med Lufthansa
23 okt               
Göteborg Landvetter–Frankfurt  10.10–11.55    LH 813
Frankfurt–Bukarest                                 14.30–17.50   LH 1420
31 okt               
Budapest–München                                13.20–14.35     LH 1677
München–Göteborg Landvetter  15.35–17.30     LH 2430

Fullständig resebeskrivning

Preliminärt program
Vi reserverar oss för ändringar av tider och rutt. Dessa är alltid kaptens beslut.

Dag 1, on 23 okt: Flyg till Bukarest och transfer till vårt hotell
Flyg från vald avreseort till Bukarest och vidare med buss till vårt hotell för incheckning och middag. (Middag ingår)

Dag 2, to 24 okt: Guidad busstur i Bukarest och transfer till vår båt MS Vivienne
Efter en god natts sömn och en härlig frukost ska vi utforska Rumäniens huvudstad Bukarest. En vacker stad, trots att Nicolae Ceausescus regim såg till att ödelägga flera historiska byggnader och kvarter, bland annat för att ge plats åt det enorma Parlamentspalatset. Idag kan vi ändå njuta av de breda boulevarderna och den vackra arkitekturen från la belle époque, vilket gett staden smeknamnet Lilla Paris.  Vi gör en bussrundtur för att från utsidan beundra Revolutionstorget, Triumfbågen, Nationalteatern, det utsökta konserthuset Athenaeum och Parlamentspalatset som är världens näst största byggnad efter Pentagon. Efter en gemensam lunch åker vi till staden Turnu Magurele, belägen ca 15 mil söder om Bukarest, där floderna Olt och Donau möts. Vi installerar oss i våra hytter och träffas senare i salongen för en välkomstdrink och vårt första föredrag av Dick Harrison. Under kvällen lägger vi ut och kryssar uppströms mot staden Vidin i Bulgarien. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 3, fr 25 okt: Vi kryssar in i Bulgarien och besöker staden Vidin och fästningen Baba Vida
Vi fortsätter vår kryssning mot Vidin. Frukost intas individuellt medan vi beundrar landskapet som passerar utanför de stora panoramafönstren i restaurangen. Vid vackert väder passar det bra att ta med en kopp förmiddagskaffe upp på soldäck för att njuta av de vackra vyerna. Idag är det dags för vår andra föreläsning med Dick Harrison och vi samlas i salongen där vi blir inspirerade av hans initierade och intressanta berättelse om traktens historia. Efter lunch utforskar vi den lilla bulgariska staden Vidin, vars landmärke är den välbevarade, medeltida fästningen Baba Vida. Den strategiskt belägna befästningen har under årtusenden skyddat Vidins gränser från invasionsförsök och det är Bulgariens enda intakta fästning som behållit sin medeltida karaktär. Namnet Baba Vida ”Mormor Vida” är knutet till en sägen om en ogift drottning vid namn Vida som sägs ha regerat över området på medeltiden. På kvällen njuter vi av en god middag och sedan finns gott om tid att umgås ombord. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 4, lö 26 okt: Vi kryssar genom den mäktiga Järnporten och besöker Lepenski Vir i Serbien
Under förmiddagen får vi njuta av vackra och dramatiska vyer då vi kryssar genom den legendariska Järnporten. Här bryter floden sig genom Karpaterna och Balkanbergen och från däck kan vi blicka upp mot den imponerande 55 meter höga klippskulpturen av kung Decebalus, den siste kungen av Dakien som stred in i döden för att försvara sitt rike mot romerska trupper på 100-talet. Donaus smalaste passage har ett strategiskt läge och utgör en naturlig gräns mellan Rumänien och Serbien. En viktig handelsväg mellan öst och väst som kontrollerats av olika riken genom historien. Efter lunch besöker vi Lepenski Vir, en av de mest betydelsefulla förhistoriska arkeologiska platserna från tidig stenålder i Europa, som visar på en högt utvecklad kultur med sociala relationer och ordnade bosättningar. Husen hade en eldstad, ett litet offeraltare och stenskulpturer som föreställde deras gudar. Just dessa skulpturer har blivit ett kännetecken för Lepenski Vir. De mest värdefulla skulpturerna finns på Nationalmuseet i Belgrad, men i det moderna besökscentret kan vi se kopior och strukturerna av de uråldriga bosättningarna. Vi fortsätter vår färd med buss längs Donau och stannar till för förfriskningar på en lokal gård medan vi njuter av utsikten över floden. Under vår återfärd till M/S Vivienne beundrar vi den sagolika fästningen Golubac som är naturskönt belägen på en klippa alldeles intill floden. Innan middag samlas vi i salongen för att lyssna till Katarina Harrison Lindberghs intressanta föredrag om vampyrhistoria och Dracula. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 5, sö 27 okt: Stadsrundtur i Serbiens huvudstad Belgrad och besök i kungliga palatset
Tidig morgon lägger vi till i Serbiens huvudstad Belgrad, en av Europas äldsta städer. Den är strategiskt belägen vid konfluensen av floderna Donau och Sava, vilket gjort staden till en betydande knutpunkt för handel och kultur. Vi gör en guidad bussrundtur då vi bland annat ser Sankt Savas serbisk-ortodoxa kyrka, en av världens största östortodoxa kyrkor som uppförts på den plats där ärkebiskop Sankt Savas reliker brändes av turkarna 1594 och naturligtvis ska vi besöka Belgrads fästning Kalemegdan, den historiska kärnan och den kulturella symbolen för staden. Därefter fortsätter vi till House of Flowers, kommunistledaren Josip Broz Titos vinterträdgård, som efter hans död omvandlades till mausoleum. På området finns också Jugoslaviens museum där vi bland annat kan se en stor samling gåvor från olika statschefer och kungligheter, bland annat ett jaktgevär från Husqvarna som överlämnades vid Olof Palmes statsbesök 1975. På eftermiddagen får vi en privat visning av det magnifika kungliga palatset ”Kraljevski dvor” som uppfördes på 1920-talet och är omgivet av vackra terrasser och paviljonger. I anslutning till palatset finns också det kungliga kapellet som är tillägnat kungafamiljens skyddshelgon, aposteln Andreas samt det Vita Palatset som byggdes åt Kung Alexanders barn. Monarkin i forna Jugoslavien avskaffades på 40-talet och under många år tvingades den serbiska kungafamiljen att leva i exil, men år 2001 återvände den serbiske kronprinsen till det kungliga palatset i Belgrad. Innan middagen samlas vi i salongen och lyssnar till Dick Harrisons intressanta föreläsning. Efter middagen finns det gott om tid att umgås i baren eller ta sig en svängom på dansgolvet och sen kväll kryssar vi vidare mot nästa hamn. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 6, må 28 okt: Serbiska staden Novi Sad, klostret Krusedol och vinprovning
Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Novi Sad, känd för sin kulturella mångfald och utsedd till en av Europas kulturhuvudstäder 2022. Förutom serbiska, räknas fem andra språk som officiella språk i provinsen Vojvodina och en majestätisk synagoga, en praktfull katolsk kyrka och ett ortodoxt biskopspalats ger utrymme för olika trosuppfattningar. Vi gör en stadspromenad genom Gamla staden då vi bland annat ser biskopspalatset. Sedan fortsätter vi vår rundtur med buss för att beundra synagogan, parlamentet och universitetet. Vi tar oss över Donau till den berömda Petrovaradin fästningen som breder ut sig över Petrovaradinklippan vid floden, en strategisk plats som ibland benämns som Donaus Gibraltar. Redan på medeltiden fanns en befästning på platsen, men dess nuvarande utseende skapades under Habsburgska monarkin i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet. En av Europas största befästningar som rymmer såväl praktfulla byggnader som underjordiska gångar. Eftermiddagens bussutflykt tar oss ut på landsbygden och Fruska Gora-bergen där vi besöker det ortodoxa klostret Krusedol i, känt för sina vackra fresker och ikonostaser. Den lilla staden Sremski Karlovici är centrum för regionens vindistrikt och vi ska besöka en vinkällare för provsmakning. Familjen Zivanovic har producerat uppskattade viner sedan 1700-talet, bland annat dessertvinet Bermet som avnjutits av såväl medlemmar i den Habsburgska monarkin som den ryska tsarfamiljen. Staden Sremski Karlovici är också känd under namnet Karlowitz och det var här som det så kallade Karlowitzfördraget förhandlades fram 1699, ett fredsfördrag som gav den habsburgska monarkin makt över staden. I kväll är inget undantag, utan vi samlas i salongen innan middagen och njuter av Dick Harrisons intressanta föredrag. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7, ti 29 okt: Kroatien: Stadsrundtur i städerna Vukovar och Ilok samt vinprovning
Efter frukost utforskar vi staden Vukovar som blivit en symbol för Kroatiens kamp för självständighet under 90-talet. Under vår bussrundtur ser vi minnesmärket vid Donaus strand samt det kulturminnesmärkta, sönderskjutna vattentornet som blivit ett av stadens landmärken, men för övrigt upplever vi en stad där det mesta återuppbyggts och renoverats.Vi fortsätter vår bussresa längs Donau till Kroatiens östligaste stad Ilok, naturskönt belägen vid floden, omgiven av vingårdar och Fruška Goras gröna sluttningar. Under vår rundtur i Gamla stan kan vi se flera bevis på stadens långa historia, bland annat ruinerna av Peterskyrkan från 1200-talet, det medeltida slottet, franciskanerkyrkan med anor från 1300-talet samt ett turkiskt bad från den osmanska eran. På vingårdarna runt Ilok har man producerat vin i över tvåtusen år och området är särskilt känt för sina vita Traminac och Silvanac viner. Vi besöker den prisbelönta vinkällaren Old Celler som fick äran att leverera vin till kröningen av Elisabeth II i London 1953. Här får vi provsmaka tre av deras viner innan vi återvänder för lunch ombord på MS Vivienne.  Efter lunch lägger vi ut och fortsätter uppför floden mot staden Mohacs i Ungern. Eftermiddagskaffe serveras i salongen och vi förflyttas genom århundradena då vi lyssnar till Dick Harrison inspirerande föredrag. Dagen avslutas med Captain’s Dinner. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8, on 30 okt: Utflykt till Unesco världsarvet den tidiga kristna nekropolen i Pécs i Ungern
På morgonen vaknar vi upp i den ungerska staden Mohacs och härifrån fortsätter vi med buss till Pécs som år 2010 utsågs till en av Europas kulturhuvudstäder. Staden har en lång historia och är kanske mest känd för den av Unesco värdsarvslistade tidiga kristna nekropolen, vilken vi naturligtvis ska besöka. Här kan vi uppleva de rikt dekorerade gravar från 300-talet i den dåvarande romerska provinsstaden Sopianae. Vi gör en rundtur i staden då vi bland annat får se Jungfru Marias kyrka som tidigare var en osmansk moské och utgör ett av de viktigaste exemplen på islamisk arkitektur i Ungern. Pécs har också en lång historia som universitetsstad och landets första universitetet grundades här redan år 1367. Pécs katedral har anor ända från 1000-talet, men dess nuvarande nyromanska stil är resultatet av en rekonstruktion som genomfördes i slutet av 1800-talet. Orgeln har över 6000 pipor och är ett mästerverk från den berömda orgelfabriken Angster i Pécs. Vi återvänder till MS Vivienne för lunch och kastar loss för att kryssa vidare mot vår slutdestination Budapest. Under eftermiddagen bjuds vi på eftermiddagskaffe och även vår sista föreläsning med Dick Harrison under denna kryssning. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9, to 31 okt: Hemresa från Budapest
Frukost. Busstransfer anpassad till respektive flygs avgångstid från Budapest. (Frukost ingår)

 

 

 

 

Fakta om M/S Vivienne

Vi har chartrat det fina fartyget M/S Vivienne exklusivt för SvD accent
Vi kryssar med M/S Vivienne. Hytterna är 15 kvadratmeter stora och fördelade på tre däck, alla belägna ovan vattenlinjen med fransk balkong eller fönster. Ombord finns en restaurang med fönster från golv till tak för panoramautsikt, en stor, ljus salong där vi samlas för att lyssna till Dick Harrisons intressanta föreläsningar, reception med lobby och butik samt ett rymligt soldäck. Ombord serveras en riklig buffé till frukost och lunch, till middag serveras en trerättersmeny vid bordet. Rätterna som serveras är en blandning av internationellt kök och lokala rätter. I salongen serveras kaffe och kakor varje eftermiddag, samt snacks varje kväll. Levande musik i salongen på kvällen. Båten är inte handikappanpassad.   

Fakta om M/S Vivienne

 • Byggd 2000, renoverad 2020
 • Längd 110 m, bredd 11,4 m
 • 73 hytter
 • Hiss från Middle Deck till Upper Deck
 • Restaurang med stora panoramafönster där alla får plats att äta samtidigt
 • Panoramabar där vi alla samlas för föredragen
 • Lounge
 • Reception med lobby och butik
 • Soldäck
 • Fri wifi i receptionen
 • Defibrillator

Hytter
Alla hytter har två enkelsängar (80x200cm) som kan dras ihop till en dubbelsäng. Hytterna har nattygsbord med lådor, läslampor, toalettbord med spegel, garderob med värdeskåp, telefon, TV, individuell termostatstyrd luftkonditionering, badrum med dusch, toalett, handfat, hårtork och toiletteartiklar.

Junior Suite
22 kvadratmeter stor svit belägen på Upper Deck med panoramafönster som kan öppnas till en fransk balkong. Minibar och kaffemaskin.
Junior Suite

Upper Deck och Midship Middle Deck
15 kvadratmeter stora hytter med panoramafönster som kan öppnas till en fransk balkong.

Upper Deck och Midship Middle Deck

Forward-Middle Deck
15 kvadratmeter stora hytter med ett stort, icke öppningsbart, fönster.

Forward-Middle Deck

Main Deck
15 kvadratmeter stora hytter med ett mindre, ej öppningsbart fönster, beläget i takhöjd.

Main Deck

Däcksplan

 

Resefakta och pris

Datum: 23 oktober–31 oktober 2024

Pris för del i dubbelhytt på Main Deck och en natt i dubbelrum med flyg från:
Stockholm Arlanda:                  43 900 kr/person
Köpenhamn Kastrup:              44 500 kr/person
Göteborg Landvetter:             46 800 kr/person                      
Exklusive flyg:                                39 900 kr/person

Tillägg för enkelhytt och en natt i enkelrum: 7 000 kr
Tillägg för flyg med Lufthansa tur och retur: 1 000 kr (gäller nya bokningar)

Tillägg för uppgradering av hytt:
Forward-Middle Deck:                                              2 000 kr/person
Midship-Middle Deck (fransk balkong): 4 000 kr/person
Upper Deck (fransk balkong):                            6 000 kr/person
Junior Suite Upper Deck:                                       12 000 kr/person

I priset ingår:

 • Flyg från vald flygplats till Bukarest och hem från Budapest inkl skatter
 • Föreläsningar av historieprofessor Dick Harrison som är vår ciceron under hela resan
 • Föreläsning av författaren Katarina Harrison Lindbergh
 • 1 natt i delat dubbelrum på Hotel Sheraton i Bukarest
 • 7 nätter i delad dubbelhytt på chartrade M/S Vivienne
 •  Helpension från middag dag 1 till frukost dag 9
 • Vin/öl/läsk/vatten till lunch och middag
 • Utflykter enligt program: Stadsrundtur i Bukarest, Vidin, Belgrad, Novi Sad, Sremski Karlovici, Vukovar, Ilok och Pécs. Besök vid Unesco värdsarvslistade nekropolen i Pécs och två vinprovningar
 • Transporter enligt program
 • Hörsnäcka under guidningar
 • Underhållning ombord
 • Fri tillgång till kaffe och te
 • Hamn- och passageraravgifter
 • EU-moms
 • Dricks ca 1 000 kr
 • Klimatfinansiering av 2 klimatsmarta spisar till familjer i Nepal
 • Praktisk information inför resan

I priset ingår inte: egna utgifter

Antal deltagare: 90–140 personer

Resans förutsättningar
Olika hamnar har olika förutsättningar för på- och avstigning, beroende på vilken plats i hamnen båten tilldelats. Hiss finns endast mellan Middle Deck och Upper Deck. Det går bra att ta med sig hopfällbar rullator eller rullstol ombord, men dessa får inte placeras i gångarna på båten utan ska tas in i hytten. Av säkerhetsskäl måste gångarna hållas fria. Alla städer är inte handikappanpassade och det kan vara besvärligt att ta sig fram med rullstol eller rullator. Bussarna har ofta höga trappsteg. Har du svårt att röra dig måste du med andra ord ha någon med dig som kan ge dig en hjälpande hand och också vara beredd på att det ibland kan vara svårt eller omöjligt att följa med på hela eller delar av en utflykt.

Säsong
Det är höst, men vi kan räkna med att det är både ljusare och varmare än hemma. Den genomsnittliga temperaturer är cirka 10–15 grader, lite varmare på dagarna.

Betalningsvillkor och avbokningsvillkor 

Anmälningsavgift: 6 000 kr/person betalas senast 10 dagar efter anmälan

Slutbetalningen görs senast 40 dagar före avresa.

Avbeställningsskydd: För att skydda dig mot höga avbokningskostnader vid en eventuell avbeställning rekommenderar vi att du ser över ditt avbeställningsskydd. Ofta ingår det i hemförsäkringen eller om du betalar med kort. Då regler och villkor varierar från bolag till bolag ber vi dig noggrant ta del av ditt försäkringsbolags villkor. Du kan även teckna avbeställningsskydd genom Gouda Reseförsäkringar. Kontakta oss för mer information eller teckna försäkringen direkt på vår hemsida.

Gränslösa Resors avbokningsvillkor: Vid avbokning mer än 40 dagar före avresa går anmälningsavgiften förlorad. Vid avbeställning därefter har arrangören rätt att innehålla hela resans pris.

I övrigt hänvisar vi till särskilda och allmänna resevillkor vilka återfinns här: Allmänna och särskilda resevillkor

Vi reserverar oss för programändringar och omkastning av programpunkterna beroende på omständigheter utanför vår kontroll som myndighetsbeslut, väder och vind.

 

Föreläsare

Vår ciceron och föreläsare – historikern och författaren Dick Harrison

Dick Harrison kräver ingen närmare presentation, han samarbetar redan med SvD genom att skriva krönikor och besvara läsarfrågor i Svenska Dagbladet och han har varit vår ciceron under flera uppskattade historiekryssningar på Rhen, Mosel, Nilen och Donau. I korthet kan sägas om Dick Harrison att han är professor i historia vid Lunds universitet och författare till ett hundratal böcker. Han är en av Sveriges mest folkkära och uppskattade historiker och en av landets främsta kännare av äldre europeisk historia och kultur. Till de vetenskapliga meriterna kan han lägga åtskilliga framträdanden i radio och tv.

Föreläsare – författaren Katarina Harrison Lindbergh

Katarina Harrison Lindbergh är författare av historisk facklitteratur. Utöver detta medverkar hon i historiska tidskrifter och är en populär föredrags-hållare. Hon är en av Nordens ledande experter på Dracula och vampyrer och har skrivit historiska böcker i ämnet. Då vi kryssar genom Rumänien och Serbien där vampyrerna har sitt ursprung, kommer Katarina att bjuda oss på ett initierat föredrag i ämnet.

Färdledare Dick Harrison

Färdledare Dick Harrison

Vår ciceron, historikern och författaren Dick Harrison, kräver ingen närmare presentation, han samarbetar redan med SvD genom att skriva krönikor och besvara läsarfrågor i Svenska Dagbladet och han har varit vår ciceron under flera uppskattade historiekryssningar på Rhen, Mosel, Nilen och Donau. I korthet kan sägas om Dick Harrison att han är professor i historia vid Lunds universitet och författare till ett hundratal böcker. Han är en av Sveriges mest folkkära och uppskattade historiker och en av landets främsta kännare av äldre europeisk historia och kultur. Till de vetenskapliga meriterna kan han lägga åtskilliga framträdanden i radio och tv.

Karta

Avgångar

AvresaReslängdAvreseortDestinationFrån pris
2024-10-239 dagarStockholm, Arlanda med Lufthansa och Austrian AirlinesHistoria på Donau - Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent (ARN-LH/OS)
Reseledare: Dick Harrison
43 900:-IntresseanmälanMer information
2024-10-239 dagarStockholm, Arlanda med LufthansaHistoria på Donau - Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent (ARN-LH)
Reseledare: Dick Harrison
44 900:-IntresseanmälanMer information
2024-10-239 dagarStockholm, Arlanda med LOT Polish AirlinesHistoria på Donau - Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent (ARN-LOT)
Reseledare: Dick Harrison
43 900:-IntresseanmälanMer information
2024-10-239 dagarKöpenhamn, Kastrup med Lufthansa och Austrian AirlinesHistoria på Donau - Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent (CPH-LH/OS)
Reseledare: Dick Harrison
44 500:-IntresseanmälanMer information
2024-10-239 dagarGöteborg, Landvetter med LufthansaHistoria på Donau - Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent (GOT-LH)
Reseledare: Dick Harrison
46 800:-IntresseanmälanMer information
2024-10-239 dagarFlyg ingår ej - resan startar i Bukarest och avslutas i BudapestHistoria på Donau - Järnporten med Dick Harrison och SvD Accent (ej flyg)
Reseledare: Dick Harrison
39 900:-IntresseanmälanMer information
 • Bisnode logo
 • SRF logo
 • SGS logo
 • Klimat logo
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet