Skip to main content

Jenny Adhikari

Jenny Adhikari leder och guidar resor till Bhutan, Nepal och Albanien. Hon har läst statsvetenskap och socialantropologi.  Hon är gift med en nepales och bor i Nepal. Jenny har lett flera resor i Bhutan, Nepal och Albanien och är en mycket uppskattad färdledare.

Jennys intressen:
Jenny specialområde är antropologin. Hon älskar kultur, hantverk och resor. Gärna sådant som är gammalt: traditioner, högtider och kunskaper inom traditionella områden. Det är den stora anledningen till att Jenny har valt att spendera en så stor del av sitt liv i Sydasien, där allt detta står att finna i varje vrå.
 
Ett speciellt reseminne:
För många år sedan hjälpte Jenny en kompis som importerade kläder från Pushkar i Indiens Rajasthan, och de var där för att arbeta. Månaden var maj och det var runt 45 grader varmt i den lilla ökenstaden. En dag bestämde de sig för att semestra lite och lånade en moped för att köra de 25 milen till Bikaner och titta på templet med alla råttor som matas med mjölk och godsaker. Mopeden måste varit i förhållandevis gott skick för den klarade de 12 första milen, men stannade sedan mitt ute i öknen, evighetslångt från närmsta stad.
 
Landskapet var platt och kargt, det var nästan 50 grader varmt och det enda som syntes till var ett litet hus som låg utsläng mitt på denna pannkaka till land. Det tog inte mer än någon minut förrän kvinnor och barn började strömma ut ur huset. Det var som en hägring; kvinnor och barn med tatueringar i ansiktena och på armarna, färggrant uppklädda till tänderna med smycken i kilovis. De berättade att deras män var ute och arbetade i staden. Själva hade de just inget för sig utom att sitta i sitt hus och göra sig fina, fixa med hushållet och umgås. De var överlyckliga över sina oväntade gäster och Jenny och hennes vän stannade där tills en punjabisk Tata-lastbil bestämde sig för att plocka upp dem och deras moped. De körde hela vägen tillbaka till Pushkar och för det är Jenny och hennes kompis dem evigt tacksamma. Hon har fortfarande aldrig varit i Bikaner, men Jenny har vackra minnen och foton från en annan, mycket annorlunda plats i Rajasthan…
 
Det här visste du inte om Jenny:
Jenny har arbetat som kläddesigner på ett nepalesiskt-israeliskt företag och älskar saker som är estetiskt tilltalande. Numera är det dock enbart en hobby.

Sök resa

Avgångar

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
2025-03-24Stockholm, ArlandaKvinnornas Nepal med Jenny Adhikari (STO)
Reseledare: Jenny Adhikari
42 900:-BokaMer information
2025-03-24Köpenhamn, KastrupKvinnornas Nepal med Jenny Adhikari (CPH)
Reseledare: Jenny Adhikari
42 900:-BokaMer information
2025-03-24Göteborg, LandvetterKvinnornas Nepal med Jenny Adhikari (GOT)
Reseledare: Jenny Adhikari
42 900:-BokaMer information
  • Bisnode logo
  • SRF logo
  • SGS logo
  • Klimat logo
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet