Skip to main content

Isabella Ulrika Tjia

Under resan får vi möta och lyssna till författaren och journalisten Ulrika Knutson, som bland annat skrivit de kritikerrosade böckerna, Kvinnor på gränsen till genombrott och Den besvärliga Elin Wägner.

I huset Lilla Ulfåsa,Fogelstad Kvinnliga Medborgarskola träffar vi Tjia Torpe, Insamlingsstiftelsen Fogelstads ordförande och en av eldsjälarna bakom idén att återuppliva kursverksamheten på Lilla Ulfåsa. Sommaren 2022, 68 år efter den sista kursen, fylldes skolan på nytt av kvinnor som ville fördjupa sig i dåtid och nutid utifrån Fogelstad-gruppens olika intressen; bildning, klimat & miljö, kvinnors hälsa, fredsfrågan och civilkurage i yrkeslivet. Förhoppningsvis blir Fogelstad på nytt en plats där oliktänkande kvinnor möts, ser vad de har gemensamt och hur de kan hjälpa varandra. Tjia blir dessutom vår ciceron under resan till Selma Lagerlöfs Mårbacka.

Färdledare under hela resan är Isabella Hermelin, som tar hand om allt praktiskt och hon bjuder på en och annan anekdot om sin faster Honorine Hermelin. Vid alla våra Big Fivebesök kommer duktiga och initierade lokalguider att dela med sig av sina kunskaper och berättelser.

Sök resa

Avgångar

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
2024-09-12Stockholm, CityterminalenRösträttssafari The Big Five med Tidningen Vi
Reseledare: Isabella Ulrika Tjia
14 900:-IntresseanmälanMer information
  • Bisnode logo
  • SRF logo
  • SGS logo
  • Klimat logo
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet