Skip to main content

Vietnam - kvinnoresa

Dagar:17
Boka resa

Följ med oss på en resa till vackra, vänliga Vietnam. Det är en resa med fokus på att möta landets kvinnor, men självklart ska vi också utforska den vackra naturen, städerna och kulturen i detta spännande land. Ett avlångt, vidsträckt land med inte mindre än 54 olika etniska minoriteter som alla har sitt eget språk, kultur och traditioner. Ha Giang provinsen är belägen i norra Vietnam och här lever flera olika etniska minoriteter i de små bergsbyarna. Vi kommer att bo några nätter i byar för att uppleva kulturen och samtala med kvinnorna. Hur ser deras familjeliv ut? Vad arbetar de med? Hur har tillgång till sjukvård och läskunnighet förändrat deras liv? Vi kommer också att möta kvinnor som startat affärsverksamhet i form av kooperativ för turism.  Under vår resa upplever vi den storslagna och varierande naturen, sjöar och floder, kalkstensbergen i Halongbukten, sandstränder, böljande risfält och grönklädda bergssluttningar. Vietnams stormiga historia har präglat landet. Från mitten av 1800-talet var Vietnam tillsammans med Laos och Kambodja en del av det franska Indokina och än i våra dagar ser man spår från kolonialtiden. Flera långdragna krig, som Indokinakriget och framförallt det förödande Vietnamkriget har naturligtvis satt sina spår.

Sök resa

Färdledare Lilian Thybell

Färdledare Lilian Thybell

Vår svenska färdledare, Lilian Thybell är sjuksköterska, barnmorska och vårdlärare. Under 25 års tid har hon arbetat och bott i olika asiatiska länder däribland Vietnam. Åren 1997 – 2002 arbetade hon för ett SIDA finansierat projekt som var inriktat på att nå utsatta grupper i avlägsna byar i norra Vietnam. Lilian specialiserade sig på att undervisa icke läskunniga etniska kvinnor. Det var som att bryta mark, ingen trodde att icke läskunniga kunde lära sig något och uppfattningen var att de var mindre intelligenta. Programmet blev en succé, Vietnams hälsoministerium antog läroplanen och fortsatte att vidareutveckla den för att kunna nå fler kvinnor bland minoritetsgrupperna.  Lilian har varit en uppskattad färdledare för både studieresor och semesterresor i bland annat Filippinerna, Thailand, Indien och Israel. Under sina sex år i Vietnam byggde hon upp ett kontaktnät som hon upprätthållit. Under hösten 2019 har Lilian besökt Vietnam för att återknyta kontakter och detaljplanera resan.

 

Fullständig resebeskrivning

Program
Med reservation för programförändringar och omkastning av programpunkterna

Dag 1: Avresa från Stockholm
Avresa med Qatar Airways på eftermiddagen. (Flygplansmåltider enligt flygbolagets villkor ingår)

Dag 2: Ankomst till Danang och vidare till Hoi An
Mellanlandning i Doha och Hanoi för vidare färd till Danang där vi landar på kvällen. På flygplatsen väntar vår egen buss för vidare transfer. På flygplatsen väntar vår egen buss för vidare transfer till Hoi An, som anses vara en av Vietnams charmigaste och bäst bevarade städer. Sen kväll checkar vi in på vårt charmiga gästhus, där vi ska bo under fyra nätter och välkomnas med en drink och fruktbuffé.  (Flygplansmåltider enligt flygbolagets villkor och fruktbuffé ingår)

Dag 3: I Hoi An
Efter frukost gör vi oss i ordning för att tillbringa förmiddagen på den inbjudande An Bang stranden, där vi i lugn och ro kan låta kroppen anpassa sig till tidsskillnaden medan vi njuter av vågornas brus. Vi äter lunch mitt emot vårt gästhus och efter en stunds vila gör vi en guidad stadspromenad för att bekanta oss med Hoi An. Staden är upptaget på Unescos världsarvslista och trots många besökare har staden lyckats bevara sin helt unika atmosfär. Under 1700-talet var staden känd som en livlig handelsstad där skepp med handelsvaror från hela världen lade till för att lossa sina värdefulla varor. Fartygen blev större och vattennivån i floden för låg och i mitten av 1800-talet tvingades man flytta hamnen norrut där en naturlig bukt kunde fungerar som hamn. Hoi An glömdes bort och blev en liten by som livnärde sig på fiske. När turismen kom till Vietnam i början av 1990-talet fick man upp ögonen för den bortglömda pärlan. Den gamla stadskärnan har en mycket intakt arkitektur, här kan du bland annat beundra den japanska täckta bron och de gamla kinesiska handelshusen. Dagen avslutas med en välkomstmiddag på vårt gästhus och vi får njuta av många goda inhemska rätter samt traditionell musik.  (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 4: Hoi An och landsbygden

Idag gör vi en utflykt till Tra Que, en by på landsbygden som specialiserat sig på att odla örter och grönsaker. Här får vi på nära håll uppleva hur det är att vara lantbrukare på de odlingslotter som tilldelades varje familj efter Vietnamkriget. Vi får möta kvinnor som försörjer sig genom att odla örter, de vill gärna visa oss hur arbetet går till och ge oss kunskap om de olika grödorna. Dagens lunch tillagar vi tillsammans med bykvinnorna och vietnamesiska pannkakor står på menyn. Byn är belägen intill den härliga stranden, där vi kan ta oss ett dopp, promenera, sola eller ta oss en fika. Åter i Hoi An fri tid för vila eller egna upptäcktsfärder i staden. Hoi An är känt för sina duktiga skräddare och det finns alla möjligheter att beställa skräddarsydda kläder. Den som vill kan boka tid för massage. (ca 10 USD för en timma) Vår värdinna kan ordna massage på rummet om man vill somna direkt efteråt. Dagen avslutas med gemensam middag på vårt gästhem, då vi har möjlighet att prata igenom dagens upplevelser. (Frukost, enkel lunch och middag ingår)

Dag 5: Hoi An och keramik
Efter frukost åker vi egen buss till byn Thanh Ha som ligger i utkanten av Hoi An. Här har man tillverkat keramik av terrakottalera på traditionellt sätt under hundratals år. Byn blev riktigt känd och omtalad under Nguyendynastin, då man fick äran att tillverka lergods till kejsarpalatset. Tack vare byns läge intill floden har det alltid varit enkelt att leverera det färdiga lergodset vidare till försäljning. Tillverkningen sker oftast hemma i huset och på bakgårdarna ser vi de röda tegelugnarna där keramiken bränns. Den som vill får gärna prova på att dreja eller skulptera något i lera. Lunch på en mysig restaurang intill floden i Hoi An och sedan är eftermiddagen fri för egna strövtåg eller en lugn stund på stranden. Gemensam middag på kvällen. (Frukost, lunch och middag ingår)   

                                                                           

Dag 6: Hoi An-Danang-Hanoi
Idag är det dags att lämna Hoi An och flyga norrut till huvudstaden Hanoi. Buss från Hoi An till Danang och vidare med flyg till Hanoi, där vi landar vid lunchtid. På väg från flygplatsen stannar vi för lunch på den franskinspirerade restaurangen Hoa Sua. Förutom att restaurangen serverar god mat, driver de ett projekt som erbjuder högklassig kock- och servitörsutbildning för ungdomar från svåra och fattiga förhållanden. Utbildningen har gott rykte och de nyutexaminerade eleverna har inga problem att få arbete inom hotell- och restaurangbranschen. Vi stödjer projektet och ungdomarnas möjlighet till utbildning genom att äta hos dem.  Därefter gör vi ett besök på Etnologiska Museet som ger oss en övergripande bild av landets stora etniska mångfald med många olika folkgrupper och traditioner. Museet är byggt med hjälp av Musée de l´Homme i Paris och lockar forskare från hela världen. Vi checkar vi in på vårt hotell som är beläget mitt i gamla sta´n och sedan ger vi oss ut för att uppleva de gamla kvarteren som ligger alldeles runt knuten. Trafikfria gator upprättas varje helg från fredag kväll till söndag kväll. Stadspromenaden leds av volontärer från organisationen VEO ”volunteer for education”, som arbetar för att stärka och förbättra levnadsvillkoren för utsatta grupper genom utbildning. Dagen avslutas med gemensam middag på en restaurang vid Hoan Kiem sjön. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 7: Vi utforskar Hanoi och Vietnams kvinnohistoria
Hanoi grundades redan på 1000-talet och fick då namnet Thang Long, den flygande draken. 1945 utropade Ho Chi Minh Hanoi till Vietnams huvudstad, men i praktiken var det först efter fransmännens förlust 1954 som staden i praktiken blev huvudstad i Nord Vietnam. År 1975 när Sydvietnam införlivades i den kommunistiska staten blev Hanoi huvudstad för hela Vietnam. Efter freden 1975 har vietnameserna arbetat hårt för att bygga upp sitt land och här sjuder det av kreativitet och affärsverksamhet. Vietnam är en av de snabbast växande ekonomierna i världen med en tillväxt i klass med Kina. Idag ska vi utforska denna intressanta storstad ordentligt. Efter frukost gör vi en stadsrundtur med en ”Hop on – Hop Off” buss och privat lokalguide. Ms Nguyen Nga Vo kommer också att finnas till hands under hela dagen. Hon medverkar under såväl stadsrundtur som museibesök och genom henne har vi möjlighet att få en djup kunskap om kvinnors liv i Vietnam. Dessutom ska vi besöka Hanois fina kvinnomuseum. Kvinnan har en stark ställning i Vietnam och museets uttalade uppdrag är att förbättra förståelsen för kvinnors historia samt kulturarv och därigenom bidra till jämställdhet mellan könen. Rundturen avslutas vid Litteraturtemplet, som är Vietnams äldsta universitet och grundades av kejsaren Ly Than Tong under 1000-talet för att hedra Konfucius och skriftlärda. Dagens lunch äter vi på en restaurang som drivs till förmån för utsatta barn och eftermiddagen ägnas åt dockteater, en traditionell vietnamesisk konstform. Scenen består av en vattenbassäng där olika berättelser utspelar sig med hjälp av dockor och musik. På kvällen är vi hembjudna till Nga och hennes dotter Mun för att äta en enkel middag. Ett fint tillfälle att få se hur medelklassen bor i en bostadsrättslägenhet. Nga kommer att berätta om sin bakgrund, sitt liv som ensamstående mamma och sin karriär. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 8: Hanoi – Ha Giang – Ha Thanh
Efter tidig frukost checkar vi ut från hotellet och påbörjar vår resa med buss norrut genom Vietnam. Det blir en dag som vi spenderar ca 6 - 7 timmar i bussen, men det är spännande att studera hur landskapet förändras och naturligtvis stannar vi för bensträckare och lunch under dagen. Vi färdas genom jordbrukslandskap där risfälten breder ut sig och hur bönderna arbetar på sina fält. Landskapet förändras ju längre norrut vi kommer, det blir mer kuperat och vi omges av höga, mäktiga berg. Sen eftermiddag kommer vi fram till byn Ha Thanh i Ha Giang provinsen, där vi checkar in på vårt enkla men trevliga homestay. Här bor vi i flerbäddsrum med madrass på golvet och vi delar på fyra toaletter med dusch. Vi bekantar oss med byn och träffar Ms Tien som ansvarar för det lokala turismkooperativet. Därefter blir det middag hos kooperativet med Ms Tien och hon har bjudit in några av byns Taykvinnor för att vi ska få möjlighet att samtala med dem. Kvällen avslutas med sång och dans och troligtvis får vi besök av nyfikna män som vill skåla med de svenska kvinnorna. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 9: Skolbesök och promenad
På förmiddagen gör vi ett studiebesök i byns grundskola, där vi får träffa rektorn, elever och lärare. Skolan har flera etniska minoriteter. Hmong barn bor så långt bort att dom bor på skolan under veckan och går hem varje fredag lunchtid och återvänder måndag morgon. Här finns också barn med olika handikapp som är integrerade i den reguljära klassen med extra stöd från lärare. Genom VEO:s stöd har man byggt upp ett utomhusbibliotek i anslutning till skolan. Lunch och sedan gör vi en byvandring. Byn Ha Thanh är hem för det etniska minoritetsfolket Tay. De flesta av dem lever fortfarande i traditionella stylthus och har sina djur under huset eller i närheten. Familjerna är jordbrukare som livnär sig på att odla ris och grönsaker, man håller djur som grisar och bufflar och en del familjer har fiskodlingar. Vi avslutar vår promenad vid ett närbeläget vattenfall. Gemensam middag på kvällen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 10: Vi besöker vårdcentral, upplever staden Ha Giang och besöker familjer i byn
Idag gör vi ett intressant besök på byns vårdcentral. Tillgång till sjukvård, mödravård och förebyggande hälsovård har gett byborna bättre förutsättningar för en god hälsa. Vårdcentralen i Ha Than är välutrustad, här finns både förlossningsavdelning och akutvård. Dessutom finns det i varje by en byhälsovårdare, som ansvarar för att följa upp patienter och rapportera vidare till vårdcentralen. Vi träffar byhälsovårdare och ansvarig läkare på vårdcentralen och får möjlighet att få svar på våra frågor. Därefter sätter vi oss i bussen för att åka till staden Ha Giang stad. Vi färdas utmed floden för att få uppleva landskapet och den aktivitet som pågår längs flodstranden. Efter lunch i staden återvänder vi till byn där vi delar upp oss i mindre grupper för att kunna besöka familjer och få en pratstund med dem. Hur ser deras vardag ut och vad har de för visioner om framtiden? Går barnen i skolan och kommer barnen att fortsätta kunna bo kvar i byn? Gemensam middag på kvällen.(Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 11: Dao folket i Yen Bai
Frukost och utcheckning från vårt homestay. Nu lämnar vi Ha Thanh och reser vidare med buss till byn Yen Bai, en resa på ca 3 - 4 timmar i riktning mot Hanoi. Byns invånare utgörs till största delen utgörs av minoritetsfolket Dao som livnär sig på fiske och jordbruk. Vi checkar in på vårt homestay, där vi bor i flerbäddsrum med gemensamma faciliteter och sedan väntar lunch. På eftermiddagen gör vi en båttur på sjön och sedan får vi möjlighet att prova på att tillverka fiskeredskap tillsammans med lokalbefolkningen. Gemensam middag på kvällen då vi både får njuta av byns traditionella kök och Daofolkets musik och danskultur. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 12: Yen Bai – Hanoi
Efter frukost lämnar vi Yen Bai för vidare färd till Hanoi, dit vi ankommer lagom till lunch. Vi checkar in på vårt hotell och sedan är eftermiddagen fri för egna strövtåg eller vila. På kvällen återsamlas vi för att promenera till vår middagsrestaurang. Efter middagen kan den som vill följa med på en härlig kvällspromenad runt den vackra Hoan Kiem sjön (ca 3 km). (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 13: I Hanoi - kvinnomöte och egen tid
På förmiddagen ska vi besöka den ambitiösa och framgångsrika Ms Huong, som gjort sig ett namn inom mode och design. Hon berättar om sin framgångssaga och vi får möjlighet att titta runt i hennes vackra butik. Därefter finns det möjlighet till egna utflykter efter tycke och smak. Hanois gatuliv är fascinerande med gatuförsäljare, cyclos, restauranger, kaféer, tempel och många motorcyklar. Trots den livliga stadsbilden finns dock ett lugn mitt i storstadsbruset. Hanoi har många besöksvärda museer och någon kanske vill köpa nya glasögon till förmånligt pris?  Gemensam middag på kvällen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 14: Kryssning i Halongbukten
Efter frukost åker vi till Halongbukten, en bussresa på ungefär 4 timmar. Här embarkerar vi vår privata båt som tar oss ut på en kryssning i den vackra bukten. Vi har en privat guide och Ms Nga är också med oss under kryssningen. För många är den berömda Halongbukten sinnebilden av Vietnam. Flera tusen kalkstensberg i olika storlekar och alla möjliga former reser sig upp ur det blågröna vattnet och skapar en fascinerande skärgård. Ett praktfullt skärgårdslandskap som finns upptaget på Unescos världsarvslista. Vi kryssar runt bland öar med sockertoppsberg och stannar vid en berömd grotta, Hang Sung Sot med vackra stalaktitformationer och dessutom ett speciellt ljus som ger en magisk atmosfär. Vi stannar till och badar vid en strand. Middag på båten och efteråt karaoke för den som vill. Karaoke är mycket populärt i Vietnam. Under kvällen får vi också en chans att prata om och sammanfatta alla intryck ifrån resan.  (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 15: Kryssning i Halongbukten och Hanoi
Vi ser solen gå upp bakom horisonten och äter en god frukost medan vi kryssar vidare till en pärlodling. På plattformar ute på havet bor och arbetar pärlodlarna. Här hänger ställningar med ostron på rader i vattnet och ombord på de flytande plattformarna kan vi botanisera runt bland vackra smycken och odlade pärlor. Den som vill har möjlighet att göra en liten båttur i viken med roddbåt eller kajak. Lunch ombord och sedan återvänder vi till Hanoi. Framme i Hanoi sen eftermiddag och hinner ta en promenad i stan om man vill. Avskedsmiddag på en trevlig restaurang och sedan tar vi en kvällspromenad genom Hanois gamla kvarter, som sjuder av liv även på kvällen. (Frukost, lunch och middag ingår)

Dag 16: Kvinnomöte och avresa från Hanoi
Frukost på hotellet och därefter några timmars fri tid innan vi återsamlas på hotellet. Utcheckning och busstransfer till Soc Son Träningscenter och " Folkhögskola" som drivs av Mrs Hao Phan Thanh. Verksamheten startades av IOGT-VN och Mrs Hao arbetar tillsammans med volontärer med att förebygga alkoholproblem och andra drogmissbruk. Mrs Hao är journalist och översättare och kommer ursprungligen från den forna vietnamesiska huvudstaden Hue. Efter vår långlunch fortsätter vi med buss till flygplatsen för att påbörja resan hem. (Frukost, lunch samt flygplansmåltider enligt flygbolagets villkor ingår)

Dag 17: hemkomst
Vi ankommer Stockholm, Arlanda på morgonen. (Flygplansmåltider enligt flygbolagets villkor ingår)

Resfakta och pris

Datum: 14  - 30 mars 2023                    
Preliminärt pris: 39 900 kr
Antal deltagare: 12 - 14 kvinnor 
Preliminärt enkelrumstillägg:  9 nätter (begränsat antal enkelrum): 3 800 kr 
Enkelrumstillägget avser 9 nätter. Under vistelsen i  Ha Thanh, Yen Bai och ombord på båten kan ej enkelrum erbjudas.

På våra kvinnoresor garanterar vi del i dubbelrum och skulle det inte finnas någon att dela med så står vi för enkelrumstillägget.

I priset ingår:

 • Flygresa i ekonomiklass med Qatar Airways Stockholm-Hanoi t/r  inkl skatt
 • Måltider på flyget enligt flygbolagets regler
 • Klimatkompensation för flygresorna
 • 14 nätters logi enligt logiförteckning
 • Helpension från middag dag 2 till lunch dag 16
 • 2 flaskor vatten per dag
 • Inrikesflyg Hanoi-Danang t/r
 • Alla transporter enligt program
 • Alla utflykter, besök och entréer enligt program
 • Dygnskryssning i Halongbukten med privat chartrad båt
 • All dricks till lokalguider, bussförare, restauranger mm
 • Lilian Thybell som svensk färdledare under hela vistelsen i Vietnam
 • Lokala guider och volontärer enligt program
 • Genom din resa stödjer du på ett hållbart sätt olika utvecklingsprojekt som arbetar för att engagera och stärka lokalbefolkningen och olika etniska minoriteter.

 

I priset ingår ej: Dryck till måltider och personliga utgifter

Transporter
Vi har en privat buss för våra utflykter och besök, men vi kommer även att promenera och använda Hop On Hop Off buss, mellan Danang och Hanoi flyger vi med inrikesflyg.

Logi
Homestay i Hoi An 4 nätter
Ett familjärt homestay där samtliga rum har privat WC och dusch. Luftkonditionering finns. Här bor vi i bekväma dubbelrum (enkelrum mot tillägg).

Hotell i Hanoi 5 nätter
Ett bra mellanklasshotell mitt i de gamla kvarteren av Hanoi. Alla rum har privat WC och dusch, luftkonditionering, vattenkokare och kylskåp. Här bor vi i bekväma dubbelrum (enkelrum mot tillägg).

Homestay i Ha Thanh 3 nätter
Enkelt men bra homestay där vi bor i flerbäddsrum med gemensamma toaletter och duschar. Vi sover på madrasser på golvet.

Homestay i Yen Bai 1 natt
Enkelt men bra homestay där vi bor i flerbäddsrum med gemensamma toaletter och duschar. Vi sover på madrasser på golvet.

Kryssning i Halongbukten      1 natt
Dubbelhytter med privat WC och dusch. Luftkonditionering finns

Pass och visum
Giltigt pass erfordras för denna resa (pass ska vara giltigt 6 månader efter hemkomst). Svenska medborgare behöver i dagsläget inget visum för turistvistelse upp till 15 dagar.

Resevillkor
Anmälningsavgiften, 5 000 kr, betalas inom 10 dagar från att du fått din plats på resan bekräftad. Slutbetalning av resan ska ske senast 55 dagar före avresa.
Avbokningsvillkor: Fram till 55 dagar innan avresa kostar det 5 000 kr att avboka. Därefter 100% av resans pris. Se över din avbeställningsförsäkring. Vill du teckna en avbeställningsförsäkring kan vi hjälpa dig med det. Läs mer om avbeställningsförsäkring

 

Resans karaktär

Resans karaktär
Vi reser i en liten grupp om 12 - 14 kvinnor för att ha möjlighet att möta Vietnams kvinnor i deras hem, på arbetsplatsen, i skolan och på vårdcentralen, vilket är omöjligt med en större grupp resenärer. En liten grupp ger oss också större flexibilitet och möjlighet till spontanitet. Färdledare Lilian har tillsammans med vår lokala samarbetspartner valt ut trevliga hotell, homestay och restauranger. Under resan får vi möta kvinnor med olika bakgrund och från olika samhällsklasser, etniska minoritetsfolk i bergsbyar och välutbildade storstadskvinnor. Dessutom får vi njuta av vacker natur, kultur och den underbara vietnamesiska maten.
 

Lokal samarbetspartner ger arbete åt etniska minoriteter
Vår lokala samarbetspartner i Vietnam är en organisation som arbetar med unga volontärer, VEO. Volontärer som initierar och ger utbildning i olika utvecklingsprojekt för att engagera och stärka lokalbefolkningen och olika etniska minoriteter. Organisationen tillämpar hållbar turism i samråd med lokalbefolkningen, vilket leder till utveckling inom olika branscher som jordbruk, tillverkningsindustri, försäljning och turism. Besökare får därmed möjlighet att bo i byarna och ta del av lokalbefolkningens vardag och i gengäld får byborna en inkomst och internationellt utbyte.


Nguyen Huyen Phuong är VD och en av initiativtagarna till organisationen VEO.


Pham Anh Ngoc, marknadsansvarig och lokal reseledare på VEO, som finns med oss i stort sett under hela resan.


Hoang Nga Vo, kommer vi att träffa under resan och hon kommer att berätta om sin karriär. Hon har arbetat i SIDAs hälsobistånd till Vietnam, för IOGT Vietnam och med UNDP i Hanoi.

Sammanfattad resplan och flygtider

Sammanfattad resplan

Dag 1: Avresa från Stockholm (måltider enligt flygbolagets regler)

Dag 2: Ankomst till Hanoi, inrikesflyg till Danang och övernatning i Hoi An (måltider enligt flygbolagets regler (M)

Dag 3: I Hoi An strandliv och gamla staden (F, L, M)

Dag 4: Hoi An och landsbygden och stranden (F, L, M)

Dag 5: Hoi An och keramik och stranden (F, L, M)

Dag 6: Hoi An – Danang och flyg till Hanoi (F, L, M)

Dag 7: Vi utforskar Hanoi och Vietnams kvinnohistoria (F, L, M)

Dag 8: Vi reser norrut till Ha Giangprovinsen och byn Ha Thanh (F, L, M)

Dag 9: Skolbesök och promenad i omgivningarna  (F, L, M)

Dag 10: Vi besöker vårdcentral, upplever staden Ha Giang och besöker familjer i byn  (F, L, M)

Dag 11: Dao folket i Yen Bai (F, L, M)

Dag 12: Yen Bai – Hanoi (F, L, M)

Dag 13: I Hanoi, kvinnomöte och egen tid (F, L, M)

Dag 14: Kryssning i Halongbukten (F, L, M)

Dag 15: Kryssning i Halongbukten och avskedsmiddag i Hanoi (F, L, M)

Dag 16: Flyg från Hanoi via Doha till Stockholm (F, L och måltider enligt flygbolagets regler)

Dag 17: Ankomst till Stockholm, Arlanda (måltider enligt flygbolagets regler)

 

Preliminära flygtider 
Flyg med Qatar Airways. Preliminära lokala flygtider från Stockholm. Avresa från annan ort på förfrågan.

Dag 1: 14 mars
15.30 Avresa från Stockholm, QR168
23.40 Ankomst till Doha

Dag 2: 15 mars
01.35 Avresa från Doha, QR976
12.10 Ankomst till Hanoi
Vidare med inrikesflyg till Danang på kvällen

Dag 16: 29 mars
19.30 Avresa från Hanoi, QR977
22.50 Ankomst till Doha

Dag 17: 30 mars
01.50 Avresa från Doha, QR169
07.15 Ankomst Stockholm

 

Karta

Avgångar

AvresaAvreseortDestinationFrån pris
2023-03-14Stockholm, ArlandaKvinnoresa till Vietnam med Lilian Thybell
Reseledare: Lilian Thybell
39 900:-BokaMer information
 • Bisnode logo
 • SRF logo
 • SGS logo
 • Klimat logo
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet