Skip to main content

2022-09-06: Egyptomani!

Vi har fått en släng av egyptomani! I år är det nämligen 200 år sedan Jean-François Champollion lyckades dechiffrera hieroglyferna på rosettastenen och 100 år sedan Howard Carter öppnade dörren till Tutankhamons gravkammare och efter två uppskattade Egyptenresor i vintras blickar vi nu fram emot nya äventyr i faraonernas land:

Tutankhamons Egypten med egyptolog Carolin Johansson
21 - 28 november  2022   Några platser kvar!
Vår resa fokuserar på Luxor och det faraoniska kulturarvet, i synnerhet de monument som kan kopplas till Tutankhamon och den tid han levde i men vi besöker också ett urval av de klassiska sevärdheterna från det faraoniska Egyptens andra tidsperioder. I Luxor bor vi intill hotell Winter Palace, där alla celebriteter samlades för hundra år sedan, för att socialisera och ta del av den stora upptäckten. I Luxor kommer vi också att se Carters utgrävningshus, besöka en av Egyptens allra bästa bokhandlare och njuta av den historiska atmosfären på platsen för den urgamla staden Thebe. Dessutom besöker vi något av Kairos välfyllda museer, beskådar pyramiderna och den stora sfinxen på Giza-platån samt gör en spännande utflykt till det stora begravningsområdet Sakkara med farao Djosers unika trappstegspyramid.   
Läs mer

Historia på Nilen med Dick Harrison
15 - 25 februari 2023   Fullbokad men det går bra att sätta upp sig på väntelista
Historieprofessorn och författaren Dick Harrison tar oss med på en fascinerande resa genom Egyptens historia. Vi har chartrat en båt exklusivt för SvD accent och under en vecka får vi njuta av en klassisk kryssning på Nilen. Här har många berömda personer färdats före oss. Redan år 40 f.Kr. lär Caesar och Kleopatra ha företagit en lyxig kärlekskryssning på denna mytomspunna flod och Agatha Christies resa inspirerade henne att skriva boken Döden på Nilen. Under vår kryssning från Luxor till Assuan, upplever vi historiska platser och monument av världsklass. 
Läs mer

  • Bisnode logo
  • SRF logo
  • SGS logo
  • Klimat logo
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet